Biografi

Amy Elizabeth MacDonald föddes i Bishopbriggs, norr om Glasgow, den 25 augusti 1987. Att växa upp, flickan är utsatt av hennes storasyster till några musikaliska produktioner (Red Hot Chili Peppers, bland annat) som permanent implantat i hennes viruset av musik.

Amy Macdonald använder fickan pengar för att köpa en CD från den skotska popgruppen Travis, som hon senare har möjlighet att njuta offentligt, på T i Park Festival, ett måste-se i Skottland sedan åren 1990. Närvaron i familjens hem av en gitarr som köps och aldrig används av hans far, ger honom idén att sätta sig själv att spela. Denna självlärda person finner snart sig begåvad med musik och börjar komponera sina egna texter: fortfarande en tonåring, gör hon tänderna spelar i Glasgow pubar och kaféer.

Ett kontrakt med ett lokalt produktionsbolag följer, men den unge sångerskan går snart till Mercury Records, ett dotterbolag till Universal. I maj 2007 släppte den första singeln av Amy Macdonald, “Poison Prince”, följt två månader senare av albumet detta är livet, vars titel Song blev en hit. Album, som kvicksilver producerade med stort hjälpmedel, flödar till 600 000 kopierar i Storbritannien; Etiketten organiserar snart världs lanseringen av den unga sångerskan i mitten av sommaren 2008.

Amy Macdonald, som talar med en skotsk accent att skära med en kniv, sjunger tvärtom i en mjuk och flytande engelska som charmar den internationella publiken. Nu i omloppsbana, har det blivit en av de mest populära rösterna i engelska pop. I 2010, återvände hon med ett nytt album som kallas en nyfiken sak, inspelad i sällskap av Gud Fadern och Eternal mod Paul Weller (fd sylt). Denna andra samling tas av singeln “Don’tTell mig att det är över” avböjer en ren, charmig och effektiv pop.

I intervallet mellan en nyfiken sak och hennes tredje album, inledde Amy Macdonald en lång turné som spänner över mer än ett år, följt av en period av introspektion bidrar till skapandet av livets sånger i ett vackert ljus. Släpptes under sommaren 2012, ser denna nya Studio ansträngning den unga skotska flickan fullfölja sin väg mellan Suave folk och pop-rock körning. I efterdyningarna var hans tidigare album föremål för en orkesterversion: en märklig sak: Special Orchestra Edition.

Nya titlar är födda i 2016 och 2017, utan att följas av ett nytt album. Sammanställningen kvinnan i världen 2007-2018 tar titeln opublicerade.