Amy Macdonald på TivoliVredenburg

Trots att hon släppte ut albumet “Woman of the World” år 2018, kan vi kalla “Under Stars” det sista riktiga albumet av Amy MacDonald. För att främja detta album var den skotska sångaren på Tivoli Vredenburg i Utrecht på måndagskvällen.

På Tivoli var Amy frank om sitt privatliv och berättade anekdoter och svarade ibland på frågor från publiken. Amy kände sig bekväm i Utrecht, kanske lite bekvämare än allmänheten, eftersom den nederländska allmänheten verkade för tam. Många låtar från hans senaste album “Under Stars”, liksom olika hits samlade i “Woman of the World”. Kalla det bäst av båda världarna.

Hans band utökades med en violinist och cellist för turnén. Inte riktigt strängkvartetten som hade blivit lovad i förväg Fokus var emellertid på Amys röst och den enkla utvecklingen av hennes gitarrkord.

Lyckligtvis sjunger Amy mycket bra. Hans låtar kan vara relativt enkla och lätta att lyssna på, de låter som texter, uppriktiga och realistiska, och delvis tack vare hans recitation släpper de många känslor i publiken.