Amy Macdonald har bara en önskan om hennes uppstigning till berömmelse… att hon kommer att minnas mer!

Från ögonblicket “This is the Life” släpptes i 2007, det var verkligen början på hennes liv som sångerska. Hon gick från anonymitet i förorten Bishopbriggs till en massiv berömmelse nästan över en natt.

– Jag har inte mycket ånger och jag skulle nog inte förändra en massa saker, säger Amy.

– Men om jag kunde ändra en sak skulle det vara att ta det lite mer. Jag önskar att jag kunde ha varit lite mer närvarande i nuet.

Jag gick från en plats till en annan utan att veta vart du skulle gå härnäst. Jag njöt av det, men jag insåg inte hur fantastiskt det var efter det.

“Det finns vissa människor jag träffade att jag inte ens kom ihåg.”

Amy ‘ s senaste album, kvinna i världen, blandar några av hennes största hits med nya låtar, samt några av hennes mest populära sånger av det senaste decenniet, inklusive Mr rock & roll och Poison Prince.

Amy skulle vilja påpeka att detta är en samling, inte en Greatest Hits, eftersom hon likställer det med världsstjärnor som Madonna. Men hon säger att idén kom från spänningen av att bli inbjuden att uppträda på den största helgen i BBC musik i Perth i maj förra veckan.

“TV och radio varade 40 minuter och jag visste att det skulle vara den mest kraftfulla sånger,” hon avslöjade.

“På scenen såg det ut som en speciell och magisk konsert. När jag kom hem hade jag radion och en massa människor sa att de blåstes bort.

“Det var en perfekt tid för mig att minnas allt som hade hänt. Så det är en blandning av gamla favoriter och nya låtar som jag behövde ett hem. “

Amy kommer att rida på scenen av King Tut i Glasgow på fredag med intäkterna från den utsålda konserten betalas till välgörenhet terapi av Nordoff Robbins musik.

Och på lördagen kommer hon att sjunga igen på Scottish Music Awards, återigen för välgörenhet, innan han somnar i parken den 8 december.